Újítások a Midjourney V5.2-ben – minden, amit tudni érdemes!

Életre kel a művészet és technológia a Midjourney legújabb, 5.2-es frissítésben bevezetett funkciókkal. Megújult esztétikai rendszer, „nagy változatosságú mód”, rövidítő parancs, és a „zoom out” funkció jelentik a legfontosabb újításokat. Érdemes átnéznünk részletesen, hogy mit is kínálnak ezek az új funkciók.

1. Új Esztétikai Rendszer:

A fejlesztők fokozták a képek esztétikumát és élességét, ami még kifinomultabb látványélményt nyújt a felhasználóknak. Az új rendszer jobban megérti a szövegkörnyezetet, ami finomabb és összefüggőbb képalkotást eredményez.


Hirdetés:



A diversitás növelésével sokszor több próbálkozásra lehet szükség a kívánt eredmény eléréséhez, de ez csak további izgalmat ad a folyamathoz. A –stylize parancs mostantól erősebb hatással bír a képekre alkalmazott stílus mértékére. A parancs tartománya a –stylize 0-tól a –stylize 1000-ig terjed, alapértelmezetten a –stylize 100 értékre van állítva.

Prompt: Happy guy holding a red paintbrush at a paint spray art contest –ar 16:9

2. Új „Nagy Változatosságú Mód”:

Ez a mód alapértelmezésben be van kapcsolva, és minden változatossági feladat sokkal változatosabb eredményt hoz. Beállításához írjuk be a /settings parancsot, és válasszuk ki a kívánt változatossági módot. Minden nagyítás alatt beállíthatjuk a kívánt változatosság mértékét is.

3. Új /shorten parancs:

Ezzel az új parancsal elemzhetjük a feladatot és javaslatokat kaphatunk, hogy mely szavak lehetnek feleslegesek és melyek a kulcsszavak.

4. Új „Zoom Out” funkció:

Minden nagyítási művelet alatt megjelenik a ‘zoom out’ gomb, amellyel újrapozícionálhatjuk a képet. A [Zoom Out 1.5x] és [Zoom Out 2x] gombokkal kihúzhatjuk a kamerát és minden oldalon további részletekkel töltjük fel a képet. A [Make Square] gombbal négyzet alakú képet hozhatunk létre, míg a [Custom Zoom] opcióval a nézőpont és az oldalarány módosítható, illetve a zoom mértékét pontosan beállíthatjuk.

Eredeti, felskálázott kép
Kizoomolás után 4 eredményt kapunk

További változások

Az elkövetkező hetekben változások várhatók, előzetes értesítés nélkül. Az új V5.2-es verzió alapértelmezetten bekapcsolt, a tesztelés maximalizálása érdekében. Bármikor visszaválthatunk a V5.1-es verzióra a /settings parancs beírásával. A „nagy változatosságú mód” csak a V5.2-es verzióban érhető el. A /shorten parancs nem működik multi-prompttal.

Hozzászólás írása

Az Ön email címe nem fog megjelenni. A kötelező mezőket csillaggal (*) jelöljük.