Google generatív AI platform mostantól mindenki számára elérhető

A mesterséges intelligencia világában újabb mérföldkőhöz érkeztünk. A Google bejelentette, hogy generatív AI szolgáltatásaik, amelyek a Google Cloud Vertex AI platformján alapulnak, immáron általánosan elérhetővé váltak a nagyközönség számára.

Az új szolgáltatások révén a fejlesztők számos új eszközt és modellt vehetnek igénybe. Ilyen például a PaLM 2 által vezérelt szókitöltő modell, az Embeddings API szöveghez és más alapmodell a Model Garden-ben. A Generative AI Studio eszközeit használva a fejlesztők a testreszabott modelleket finomíthatják és telepíthetik, ezzel további lehetőségeket nyitva meg a generatív AI alkalmazások számára.


Hirdetés:



A Model Garden további előnyöket kínál a felhasználóknak. Több mint 60 modell érhető el itt, amelyek között megtalálhatóak a Google és partnerei alapmodelljei, sőt a jövőben további modellek hozzáadása is tervezett. Az érdeklődők már most kipróbálhatják a Codey modellt, amely kódkiegészítésre, kódgenerálásra és csevegésre is használható, és amelyet a Google I/O konferencián jelentettek be májusban.

A Vertex AI az újítások tárháza, amely a fejlesztők számára teljes eszközkészletet biztosít a modellek hangolásához, indításához és kezeléséhez. Az új Generative AI Studio általános elérhetősége szélesebb eszközpalettát tesz elérhetővé a felhasználók számára, többek között többféle hangolási módszert nagy modellekhez, így a generatív AI alkalmazások létrehozása gyorsabbá és egyszerűbbé válik.

A Google bemutatta, hogy ügyfelei milyen módon használják a generatív AI platformját. A GA Telesis például a Vertex AI-n futó PaLM modellt alkalmazza egy adatkinyerő rendszerben, amely automatikusan generál ajánlatokat az ügyfelek számára az email rendeléseik alapján. Az online design eszköz, a Canva, segíti a nem angolul beszélő felhasználóit a Google Cloud generatív AI-jánA Google bemutatta, hogy ügyfelei milyen módon használják a generatív AI platformját. A GA Telesis például a Vertex AI-n futó PaLM modellt alkalmazza egy adatkinyerő rendszerben, amely automatikusan generál ajánlatokat az ügyfelek számára az email rendeléseik alapján. Az online design eszköz, a Canva, segíti a nem angolul beszélő felhasználóit a Google Cloud generatív AI-jának fordítási képességeivel, és arra is kísérletezik, hogy a PaLM technológiát hogyan használhatná fel rövid videóklippek hosszabb és érdekesebb történetekké alakításához. A Vertex AI-t olyan cégek is használják, mint a Typeface és a DataStax, hogy új eszközöket fejlesszenek a generatív AI számára.

Érdemes megjegyezni, hogy a Google különleges ajánlatot is kínál az új ügyfelek számára, hogy még vonzóbbá tegye a platformját. Az újonnan regisztráló ügyfelek 300 dollár ingyen kreditet kapnak, amelyet a Vertex AI platformjának szolgáltatásai igénybevételére használhatnak fel.

A teljes díjszabást ezen a linken lehet megnézni: https://cloud.google.com/vertex-ai/pricing

A Google egyéb hírekkel is szolgált. Többek között bejelentették, hogy egyszerűbbé tették az Enterprise Search használatát a Generative AI App Builderben. Ez azt jelenti, hogy a vállalatok generatív AI-t és a Google szemantikus keresési technológiáit alkalmazhatják saját chatbotjaik és keresőmotorjaik létrehozásához. A Gen App Builder rendelkezik népszerű generatív AI felhasználási esetekhez előre elkészített kezdőkészletekkel.

Forrás: Google.com

Az adatbiztonság területén a Google biztosítja az ügyfeleit, hogy a Vertex AI és a Gen App Builder segítségével az adataik teljes ellenőrzésük alatt maradnak, és nem hagyják el a bérleményüket. Az adatokat tranzitban és pihenő állapotban is védik, és a Google nem osztja meg őket, és nem használja a modelljeinek kiképzéséhez. A Google gondosan teszteli az új modelleket, hogy biztosítsa, hogy azok megfelelnek a felelős AI elveinek, és minden generatív AI szolgáltatása magában foglalja a felhasználó biztonságát, adatkezelést és hozzáférési ellenőrzéseket, amelyeket a Google Cloud ügyfelei elvárnak.

A felhőszolgáltatók versenyeznek a generatív AI terén, amely lehetővé teszi az új tartalom létrehozását a gépi tanulás segítségével. A Microsoft vezetőként pozicionálja magát ezen a területen az OpenAI-vel való partneri kapcsolat és jelentős befektetései révén. A Google általánosan elérhetővé tett generatív AI platformjának bejelentésével az ügyfelek mostantól több opció közül választhatnak, hogy melyik a legjobb választás konkrét üzleti igényeikhez.

Hozzászólás írása

Az Ön email címe nem fog megjelenni. A kötelező mezőket csillaggal (*) jelöljük.