Hivatalos: a Bing keresőjével okosítják ChatGPT-t

A Microsoft és az OpenAI bejelentették, hogy a Microsoft Bing keresőmotorja hamarosan az OpenAI ChatGPT része lesz. Az újdonságot a Microsoft Build fejlesztői konferenciáján jelentették be, amely azt jelenti, hogy a keresőmotor így elérhet egy szélesebb közönséget és potenciálisan nagyobb piaci részesedést eredményezhet a Bing számára.

A Bing Amerikában már ma is elérhető a ChatGPT Plus előfizetők számára, Magyarországon még várni kell a bevezetésre. A tervek szerint a jövőben a ChatGPT ingyenes felhasználói is hozzáférhetnek majd a keresőmotorhoz egy plugin segítségével.


Hirdetés:



A Microsoft CVP-je és fogyasztói marketing igazgatója, Yusuf Mehdi szerint az integráció révén a ChatGPT képes lesz naprakész válaszokat adni a felhasználói kérdésekre, szemben a ChatGPT jelenlegi képességeivel, ami nem képes új információkat húzni be a weben keresztül, mivel egy specifikus adatkészleten lett kiképezve.

Az OpenAI nemrégiben bejelentett egy ChatGPT alkalmazást iOS-re, és a cég azt is elmondta, hogy Android felhasználók részére is készítenek hivatalos ChatGPT applikációt. A Bing integrálása mellett a Microsoft további generatív AI képességeket is bejelentett a Windows 11 rendszerre, amelyeket júniustól Windows Copilot néven ismerhetünk meg.

Ezen kívül harmadik féltől származó bővítményeket is kínál a Microsoft az AI szolgáltatásaihoz, és lehetőséget biztosít vállalati ügyfeleknek saját chatbotok készítésére a Microsoft Bing technológiáját felhasználva.

Az OpenAI a Microsoft Azure felhőt használja számítási igényeihez, és közösen versenyeznek a Google-lel, amely szintén saját generatív AI modelleket fejleszt a kereséshez és más termékekhez, és szintén jelentős befektetéseket hajt végre a területen lévő startupokba.

Hozzászólás írása

Az Ön email címe nem fog megjelenni. A kötelező mezőket csillaggal (*) jelöljük.