A mesterséges intelligencia átjárja az életünket: Microsoft Build 2023

A Microsoft Build 2023 konferenciájának fő előadója, Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, egy olyan jövőképet vázolt fel, amelyben az AI és a technológia új korszakba lép. Az előadás során bemutatott új fejlesztések és innovációk azt a célt szolgálják, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a technológia előnyeit, és segítsék az embereket abban, hogy kiaknázzák a technológia által nyújtott lehetőségeket.

Nadella beszélt a Microsoft új AI Studio platformjáról, amely a fejlesztők számára egy teljes életciklusú eszköztárat kínál, lehetővé téve számukra, hogy építsenek, testreszabjanak, képezzenek, értékeljenek és telepítsenek legújabb generációs modelleket, és mindezt felelősségteljesen. Az AI Studio segítségével a fejlesztők képesek lesznek saját modelleiket képezni, és adataikat használva megalapozni az AI modelleket, hogy gyorsan és egyszerűen építhessenek testreszabott, csúcstechnológiájú beszélgetési élményeket ügyfeleik számára.


Hirdetés:



A Microsoft vezérigazgatója bemutatta a Microsoft Fabricot is, amely egy egységes adatelemző platformot kínál. A Fabric összehozza a számítást és a tárolást, valamint az összes teljes analitikai stack termékélményt. Az új platform lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy mindenféle analitikai munkaterhelést kezeljenek, legyen az SQL, gépi tanulás vagy bármilyen más feladat, ugyanazon a számítási infrastruktúrán.

Nadella előadása során kiemelte, hogy a technológia fejlesztésének célja nem csak a gazdasági növekedés, hanem az emberi fejlődés elősegítése is. A technológiai fejlődésnek mindenki számára hozzáférhetővé kell tennie a lehetőségeket, és segítenie kell az embereket abban, hogy kiaknázzák ezeket a lehetőségeket.

A Microsoft vezérigazgatójának előadása azt a képet festette, hogy a technológia és az AI új korszaka hatalmas lehetőségeket kínál mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára. A Microsoft új fejlesztései és innovációi azt a célt szolgálják, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a technológia előnyeit, és segítsék az embereket abban, hogy kiaknázzák a technológia által nyújtott lehetőségeket.

Nadella szerint a technológiai fejlődés lényege az, hogy mindenki képes legyen többre. A technológia lehetőséget teremt a gazdálkodóknak, a falusi lányoknak, akik egyetemre szeretnének menni, és mindenkinek, aki többet szeretne elérni az életben.

A Microsoft Build 2023 konferencián Nadella bemutatta, hogy a fejlesztők hogyan használhatják a technológiát a világ megváltoztatására. A konferencia különleges alkalom volt a fejlesztők számára, különösen, mivel a platformváltások a levegőben voltak. Nadella emlékeztetett a saját első fejlesztői konferenciájára, a 1991-es PDC-re, amely után az élete megváltozott.

Nadella szerint a technológiai fejlődés egy folyamatos utazás, amely a számítógépek koncepciójának kialakulásával kezdődött, és a mai napig tart, ahol az AI platformok új generációja jelenik meg. A Microsoft vezérigazgatója szerint a számítógépek a gondolkodás kerékpárjai, de a ChatGPT megjelenésével a kerékpártól a gőzgépig fejlődtek.

A Microsoft vezérigazgatója kiemelte, hogy a fejlesztők munkájának módja alapvetően változik. A Microsoft technológiái, mint a Codespaces, a Dev Box és a Copilot, lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban dolgozzanak.

Öt új fejlesztés

A konferencián Nadella bejelentette, hogy a Microsoft öt új fejlesztést mutat be. Az első a Bing kereső integrálása a ChatGPT-be, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy naprakész és megbízható információkat kapjanak. A második bejelentés a Copilot bevezetése a Windows rendszerbe, ami minden felhasználót a Windows hatalmas felhasználójává tesz.

A harmadik bejelentés a Copilot stack bevezetése, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy saját copilotjukat építsék fel alkalmazásaikhoz. A negyedik bejelentés a közös kiterjeszthetőség bevezetése minden felületen, legyen az a ChatGPT, a Bing Chat, a Microsoft 365 Copilot, vagy bármelyik Microsoft copilot, és természetesen a saját copilotjuk.

Az ötödik és utolsó bejelentés a ChatGPT és a Bing összekapcsolása, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy magasabb minőségű és időszerűbb válaszokat kapjanak. A Microsoft továbbá bejelentette, hogy a ChatGPT és a Bing közötti pluginok interoperabilitását is biztosítja, így a fejlesztők egyszer írhatják meg őket, és mindenhol futtathatják.

Az előadás végén Nadella bemutatta a Jugalbandi nevű chatbotot, amelyet Indiában fejlesztettek ki, hogy segítsen áthidalni a nyelvi és technológiai szakadékot. A chatbot képes megérteni, leírni, lefordítani és visszaszintetizálni a beszédet, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a kormányzati programokhoz és információkhoz saját nyelvükön. Ez a technológia hatalmas hatással lehet a világ 8 milliárd emberére, és segíthet abban, hogy mindenki hozzáférjen a technológia előnyeihez.

Hozzászólás írása

Az Ön email címe nem fog megjelenni. A kötelező mezőket csillaggal (*) jelöljük.