A Tesla nagyot lépett az FSD kínai bevezetése felé

A Tesla a teljes önvezető (FSD) rendszerének kínai bemutatásan egy nagy lépéssel közelebb került. Az FSD a Tesla üzletének egyik legfontosabb üzletága, amely új autó vásárlókat csábít és ezzel számottevő bevételt generál. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a technológia minél több országban elérhető legyen. A Tesla most ebben is előrelépett, miután a Shanghai Municipal Commission of Economy and Informatization (SMCEI) engedélyezte a rendszer használatát.

A SMCEI nyilvános kötelezettségvállalása alapján adta meg a Tesla számára a jóváhagyást, amelyről először a Global Times számolt be Twitteren. A Tesla Shanghai Giga gyárának televíziós bemutatója is megerősítette a hírt, ahol többször szóba került az önvezető technológia, bár a Tesla FSD termékét nem említették konkrétan.


Hirdetés:



A SMCEI nem részletezte a nyilatkozatát, de utalt rá, hogy az FSD hamarosan Kínában is elérhető lesz. Ezt más kínai források is alátámasztják, amelyek szerint az FSD hamarosan debütál a kontinens legnagyobb autópiacán. A Caixin helyi hírportál szerint a Tesla már teszteli az FSD-t Sanghajban, és együttműködik a hatóságokkal a funkció piacra vitelében.

A Tesla Kína és a helyi hatóságok sem erősítették meg a Caixin értesülését. A Tesla viszont tett olyan nyilvános lépéseket, amelyek az FSD kínai bevezetésének előkészítésére utalnak. Ilyen volt például áprilisban Elon Musk, a Tesla vezérigazgatójának sanghaji látogatása, ahol a nemrég kinevezett Tesla vezetővel, Tom Zhuvall, valamint helyi tisztségviselőkkel találkozott.

A Tesla bár sokat fejlődött, az FSD kínai piacra vitelének még vannak akadályai. A kínai kormány szigorú engedélyezési eljárást ír elő az önvezető autókra, amelyben a külföldi autógyártók nehezebben vehetnek részt. Ráadásul a kínai hatóságok nemrég fokozták a külföldi (amerikai) cégek és beszállítóik ellenőrzését, ami akár politikai nehézségeket okozhat az FSD bővítésében.

A Tesla FSD technológiája a kínai piaci akadályok ellenére is óriási potenciállal bír a cég számára a világ legnagyobb autópiacán. Az önvezető technológiák globálisan is nagy lendületet kaptak, és a Tesla kínai tervei ezt a folyamatot tovább gyorsítják.

Hozzászólás írása

Az Ön email címe nem fog megjelenni. A kötelező mezőket csillaggal (*) jelöljük.