Egy év után újra kipróbálta a Tesla teljes önvezető rendszerét a magyar youtuber

TeslaMaster, a népszerű magyar youtuber, aki műszaki és technológiai témájú videókat készít elsősorban Teslákról, egy év után újra Amerikában járt, hogy megnézze, mennyit fejlődött a Tesla teljes önvezető rendszere (FSD).

A FSD (Full Self-Driving) egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a Tesla autók önállóan közlekedjenek a forgalomban, elkerülve az akadályokat, váltva a sávokat, kanyarodva és megállva a megfelelő helyeken. A FSD-t két féle módon lehet aktiválni az autóban: egy egyszeri 15 ezer dolláros befizetéssel vagy egy havi 199 dolláros előfizetéssel, amit bármikor le lehet mondani. Az Enhanced Autopilot csomaggal szállított autók esetén a havidíj csak 99 dollár.


Hirdetés:



TeslaMaster, akinek a polgári neve Bérczi Balázs, Floridában, egy FSD-vel felszerelt Tesla Model Y autóval ment néhány napot. A Model Y egy közepes méretű SUV modell, amely 2020-ban jelent meg a piacon. Balázs elmondása szerint óriásit fejlődött tavaly óta az FSD. A Tesla kivezette a Navigate on Autopilot rendszert az autókból, amely csak autópályán működött, és most már mindenhol az FSD irányítja az autót.

Balázs videójában bemutatja, hogy milyen élmény volt az FSD-vel vezetni. Azt mondja, hogy sokkal kevesebbszer kellett fognia a kormányt, mint tavaly (a tavalyi videót itt lehet megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=tL02TqxGxkU), kb. percenként kéri csak az autó, hogy jelezze a figyelmét. A kanyarokat egy ívben veszi be az autó, nincs hezitálás vagy rángatás. A fékezések is simábbak lettek. Az egyetlen terület, ahol még nem elég határozott az FSD, az az elindulás és a gyorsítás. Néha Balázsnak egy kis gázt kellett adnia, hogy az autó felvegye a forgalom ritmusát, vagy hogy beférjen a haladó autók közé.

Összegzésül elmondhatjuk, hogy rengeteget fejlődött a rendszer tavaly óta, és a vezetés minden területén magabiztosabb, határozottabb és kényelmesebb lett a szolgáltatás. Persze még nem tökéletes, és mindig szükség van az emberi felügyeletre és beavatkozásra. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre és látni akarjátok az FSD-t akcióban, nézzétek meg TeslaMaster videóját!

Hozzászólás írása

Az Ön email címe nem fog megjelenni. A kötelező mezőket csillaggal (*) jelöljük.