Képméret növelése kompromisszumok nélkül

A Stability AI április végén mutatta be Image Upscaling API-t, egy olyan AI-alapú eszköz, amely bármilyen kép méretét megnöveli anélkül, hogy annak élessége sérülne. Az Image Upscaling API a Stability AI meglévő képgeneráló és -szerkesztő API-ok legújabb kiegészítője. Az Upscaling ezeket a népszerű eszközöket egészíti ki azzal, hogy a kis képeket nagyobb méretűvé növeli, miközben megőrzi – vagy akár javítja – részletességüket.

A digitális képalkotás megjelenése óta szinte lehetetlen volt a kis képeket nagyítani a kép minőségének romlása nélkül. Most a felhasználók egy kis képet átadhatnak az API-nak, és egy több mint kétszeres részletességű képet kapnak vissza.


Hirdetés:



Az Image Upscaling API mögött két nyílt forráskódú modell áll. Az első a szupergyors Real-ESRGAN, amely fél másodperc alatt képes megduplázni egy tipikus 512×512-es kép felbontását. A második a “látens” Stable Diffusion 4x Upscaler, amely 20-40 másodpercet vesz igénybe egy kép felnagyításához, de részletesebb, gazdagabb textúrájú eredményeket biztosít.

Mindkét modell bármilyen kép felskálázására használható, függetlenül attól, hogy a Stability API használatával készültek-e vagy sem. A Stable Diffusion 4x Upscaler egyik fő előnye a fejlett diffúziós eljárás, amely a bemeneti kép felskálázása során növeli az érzékelhető részletességet.

Ezeknek a modelleknek a bevezetése összhangban van azzal az elképzelésünkkel, hogy az Upscaling API-t folyamatosan a legkorszerűbb modellekkel gazdagítsuk, amint azok elérhetővé válnak. Ha Ön a Stability for Photoshop vagy a Stability for Blender program felhasználója, az API-t integráltuk ezen bővítmények legújabb verzióiba. Így könnyedén felskálázhatja saját vagy generált képeit anélkül, hogy elhagyná kedvenc alkalmazását.

– olvasható a Stabiliy.AI weboldalán: https://stability.ai/blog/stability-ai-releases-image-upscaling-api

A cég szerint az API alkalmas fotósoknak, grafikusoknak, játékfejlesztőknek és bárkinek, aki jobb minőségű képeket szeretne létrehozni vagy javítani.

Hozzászólás írása

Az Ön email címe nem fog megjelenni. A kötelező mezőket csillaggal (*) jelöljük.