Ingyenes önvezetést ígér Elon Musk a Tesla tulajdonosoknak

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk azt ígérte, hogy minden Tesla tulajdonosnak ad egy ingyenes hónapot a Full Self-Driving (FSD) csomagból, de csak akkor, ha az „nagyon sima” lesz. A FSD egy olyan szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a Tesla autók számára, hogy önállóan navigáljanak a városi és országúti forgalomban, elkerüljék az akadályokat és felismerjék a közlekedési táblákat és jelzéseket. A FSD jelenleg csak Észak-Amerikában érhető el egyszeri $15 000 dollár vagy havi $199 dollár befizetése után.

Musk szerint sokan nem értik meg a FSD értékét, és azt szeretné, ha többen kipróbálnák. A FSD ingyenes próbaverzióját azonban még nem indították el, mert Musk szerint még nem elég sima az önvezetés.


Hirdetés:



„Amint a FSD nagyon sima lesz (nem csak biztonságos), akkor kiadjuk az ingyenes hónap próbát minden autónak Észak-Amerikában. Majd kiterjesztjük a világ többi részére, miután biztosítottuk, hogy jól működik a helyi utakon és a szabályozók jóváhagyják azt az adott országban” – írta Musk Twitteren.

A FSD béta verziójának felhasználói vegyes tapasztalatokról számoltak be: néhányan azt mondják, hogy már most is sima az önvezetés, mások viszont sok hibát tapasztalnak. A Tesla célja az, hogy teljesen önvezető autókat és „robotaxikat” hozzon létre, amelyeket a tulajdonosok bérbe adhatnak másoknak, de ez még elég messze van a megvalósulástól.

A Tesla autók már most is rendelkeznek egy Autopilot nevű rendszerrel, amely képes automatikusan tartani a sávot és a sebességet az autópályán. A FSD az alap Autopilot funkciók mellett képes városban navigálni (pl. utcákba bekanyarodni), sávot váltani és lehajtani az autópályáról.

A FSD technológiája egy neurális hálózaton alapul, amely folyamatosan tanul az adatokból és javítja magát. Musk szerint ezért fontos, hogy minél több tulajdonos használja és visszajelzést adjon róla. A FSD ingyenes próbaverziójának időpontja még nem ismert, de Musk azt mondta, hogy még idén elindulhat.

A borítóképet Midjourney 5.1 készítette az alábbi prompt szerint:

/imagine interior shot of a Tesla. an advanced white AI robot drives the car, smiling --ar 16:9 --v 5.1

Hozzászólás írása

Az Ön email címe nem fog megjelenni. A kötelező mezőket csillaggal (*) jelöljük.